Uutislistaukseen

Tule ja seuraa minua!

Tuulan mietteitä matkalle loppukesään.

Menkää sisään ahtaasta portista! Monet menevät avarasta portista ja laveaa tietä, mutta se vie kadotukseen. Miten ahdas onkaan se tie, joka vie elämään, ja vain harvat löytävät sen.

Siinä on suoraa, ellei suorastaan tylyä puhetta Jeesukselta: Kaikki ei käy. Mikä tahansa ei ole oikein. On valintoja, jotka johtavat harhaan, väärille teille ja lopulta kadotukseen.

Totuus voi kirpaista ja olla inhottavan ahdistava. Siksi meillä on vahva taipumus vältellä sitä, vaikka toisaalta vaadimme totuutta toisaalla. Jeesus kuitenkin vetää meitä valokeilaan, joka paljastaa oman elämän pimeyden syvyydet. Älä pakene sitä, jos se osuu sinuun! Lopulta totuus tekee vapaaksi.

Syvin totuus löytyy Vapahtajan ristiltä: Hän kuoli harhaan joutuneiden ja totuutta väistelevien puolesta. Hän kuoli valheisiin eksyneiden ja osatotuuksiin tyytyvien puolesta. Tänäänkin saamme tunnustautua kuuluvamme siihen joukkoon ja turvautua ristin armoon. Armo peittää syntien paljouden.

Armo ei kumoa totuutta. Jeesus itse oli Raamatun mukaan täynnä armoa ja totuutta. Sekä että. Koko totuus ja koko armo. Ei vähän sitä ja vähän tätä. Hän joka armahtaa, kutsuu myös totuuteen. Hän sanoo: Tule ja seuraa minua!

Tuula Suuronen, seurakuntapastori

Kuva: Valokuva taustalla on Eero Valangon ottama

2023-08-03 06:00:00.0