Uutislistaukseen

Helatorstai

Pekan kirjoitus helatorstaista. Tervetuloa helatorstain messuun 18.5. klo 10 kuulemaan lisää. Pekka pitää saarnan.

Helatorstai on yksi vuoden arkipyhistä ja vapaapäivä. Mitä silloin muistamme? Aiemmin pyhäpäivän nimenä oli Kristuksen taivaaseenastumisen päivä.

Helatorstain sanoma on iloinen ja valoisa. Se sopii hyvin kevään ja kylvöjen aikaan, kun maa viheriöi ja puissa on hiirenkorvat. Uusi elämä tulee esille talven jälkeen Jumalan voimasta ja rakkaudesta.

Ennen kaikkea ilo nousee siitä, että elämme pääsiäisaikaa. Kristus on noussut kuolleista ja voittanut kuoleman vallan. Hän elää keskellämme ja vahvistaa meissä uskoa siihen, että myös me olemme osallisia hänen voitostaan. Vaikka näemme itsessämme erilaisia puutteita, kasvaa meissä myös uutta kasvua Jumalan voimasta ja rakkaudesta.

Helatorstailla on tärkeä merkitys Jeesuksen tehtävän kannalta. Hän nousi takaisin taivaaseen Jumalan luo, kun oli täyttänyt kaiken sen, minkä Isä Jumala oli antanut hänen tehtäväkseen.

Sen tarkoituksena oli tuoda maailmaan sanoma Jumalan Isän rakkaudesta sekä voittaa synnin ja kuoleman lopullinen valta. Taivaassa Jeesus rukoilee puolestamme. ”Jumala on yksi, ja yksi on välittäjä Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus. Hän antoi itsensä lunnaiksi kaikkien puolesta, todistukseksi Jumalan tarkoituksesta.” (1 Tim 2:5-6).

Pekka Särkiö, vt kirkkoherra

Kuva: pohjalla Tuija Hokkasen ottama kuva ja Terttu Ollikaisen ikoni

17.5.2023 06.00