Uutislistaukseen

Löytöretkellä

Eero Haaralan mietteitä matkalle-kirjoitus

Löytämiseen liittyy valtaisa ilo. Olitpa sienimetsässä tai autokaupassa, koet suurta iloa saadessasi käsiisi sen, mitä olet suurin toivein lähtenyt etsimään. Ilo kumpuaa syvältä sydämestä ja juuri se saa meidät kukoistamaan ainakin hetken verran. Tiedetään, että ilon löytäminen varsinkin materialistisen kaipuun kohdalla voi jäädä varsin lyhytaikaiseksi. Toisaalta tiedetään, että ilon tuottaminen toiselle ihmiselle vaikkapa hyväntekeväisuuden kautta tuottaa hyväntekijälle onnellisuutta ja hyvinvointia, joka kestää huomattavasti paremmin.

Jeesus opetti meitä kahdesta suuresta käskystä. Rakasta Jumalaa ja rakasta lähimmäistäsi, niin kuin itseäsi. Näissä kahdessa käskyssä ilmenee, jotka löytyvät kymmenen käskyn listalta, kuinka tärkeää on löytää rakkaus. Kaiken keskellä meitä tulisi ohjata vain ja ainoastaan rakkaus. Kristuksen opetuksessa tämä rakkaus ohjataan ensin kohti Jumalaa, sitten kohti lähimmäisiämme ja lopulta itseemme. Voidaan perustellusti väittää, että ilman rakkautta, emme kykene toimimaan.

Rakkaudessa on kysymys löytämisestä. Jumala etsii ihmistä, koska Hän rakastaa meitä. Ihminen etsii Jumalaa, koska ihminen janoaa Jumalan rakkautta. Lopulta etsimme myös rakkautta toisiin ihmisiin, koska kaipaamme lähellemme hyväksyntää, lempeyttä ja hyviä tekoja. Jumala on täydellinen rakkaus ja rakkaus ei koskaan häviä.

Sinua siunaten,

Eero Haarala,  oppilaitospastori Helluntaikirkko

valokuvan ottanut Katja Hepo-oja

 

19.10.2022 11.41