Uutislistaukseen

Mitä usko Jumalaan minulle merkitsee

Olen maa- ja metsätalouden sekä rakennustekniikan opiskelija ja olen ollut uskossa pienestä pitäen. Usko on mielestäni hyvä ja pysyvä perusta, jonka varaan kannattaa rakentaa elämänsä.

Minulle usko merkitsee hyvin paljon ja se vaikuttaa koko elämääni. Usko tuo elämääni rauhaa ja se antaa luottamuksen siihen, että vaikeatkin asiat järjestyvät Jumalan johdatuksessa. On lohdullista tiedostaa, että Jumala tietää minua paremmin mikä on minun parhaakseni. Olen saanutkin kokea monessa elämäni tilanteessa johdatusta, vaikka sen olen huomannut usein vasta jälkikäteen. Läheskään aina asiat eivät ole menneet niin kuin olisin toivonut, mutta jälkeenpäin olen voinut todeta, että olikin minulle paljon parempi, että Jumala johdatti asian juuri tällä tavalla.

Armeijassa monet huomasivat, että olen uskossa tai ainakin sen, että olen muuten vähän ”omituinen” tapaus. Muistan että yhdessä harjoituksessa poikkeava käytökseni herätti erityistä huomiota. Kun väsäsimme ryhmäni kanssa majoitusta pystyyn ja väsy alkoi jo painamaan eikä mieli ollut muutenkaan kovin korkealla, yksi alaisistani kysyi ärtyneenä: ”Kyllä ärsyttää, miten Tiihonen voi olla aina niin positiivinen tällaisissakin tilanteissa!” Valitettavasti en suoraa vastausta siinä tilanteessa tainnut antaa, mutta uskon että positiivisuus tulee Jumalalta niin kuin kaikki muukin mitä olen saanut. On niin hienoa, että Jeesus on kuollut minun ja sinun syntien puolesta ja antanut siten meille mahdollisuuden iankaikkiseen elämään, että ei sitä oikein osaa vieläkään käsittää.

Usko ei tarkoita vapautta elämän murheista, mutta se antaa toivon tulevaan, vaikka ympäröivät olosuhteet olisivat millaiset tahansa.

”Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.” Jer. 29:11

Sami Tiihonen

 

6.10.2022 06.00