Uutislistaukseen

Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus

Tuulan mietteitä

Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus

On paljon mikä ei pysy. On paljon mikä ei kestä. Ei säily. Mutta on jotain, joka on varmaa, jonka varaan voi luottaa elämänsä ja jonka turvin jaksaa vaikeat vaiheet. 

Usko Jeesukseen voi tuntua joskus hyvinkin huteralta ja horjuvalta, suorastaan olemattoman heiveröiseltä. Ja kuitenkin se pysyy Pyhän Hengen voimasta. Sinun ei tarvitse olla huolissaan siitä, kestääkö usko. Jumala itse pitää huolen siitä, että se kestää. 

Toivottomalta voi näyttää moni tilanne. Haaveet kaatuvat. Unelmat haihtuvat. Ylitsepääsemättömät esteet nousevat eteen. Toivon perusteita koetellaan. Se mikä on Jumalasta kestää. Jeesuksen omana saat luottaa Paavalin tavoin: me olemme kaikin tavoin ahtaalla, mutta emme umpikujassa; neuvottomia mutta emme toivottomia. 

Rakkaus jos mikä on kovalla koetuksella. Ikuista rakkautta vannotaan kovin kevein perustein. Kevein perustein myös rakkauden kohde vaihtuu. Moni pettyy karvaasti ja kantaa haavoitettua sydäntä. Jumalan rakkaus on ja pysyy. Se ei himmene ajan saatossa. Se ei järky eikä horju.  

Elämän peruskivet usko, toivo ja rakkaus kannatelkoot sinua tulevaan, mitä se ikinä tuokin tullessaan! 

Tuula Suuronen 

25.8.2022 06.00