Uutislistaukseen

Hiljaisuus

Marja-Leenan mietteitä matkalle

Hiljaisuus

Tyhjä tietokoneen näyttö tuijottaa edessäni, pitäisi kirjoittaa siihen jotakin, vaikkapa mietteitä matkalle. Mutta kun minulla ei ole nyt yhtään sanaa paperille laitettavaksi. Tai oikeastaan sanoja on aivan liikaa ympärilläni, en saa niitä mihinkään järjestykseen. Kaikkialta vyöryy sanoja…Jeesus käytti sanoja opettaessaan ihmisiä, mutta Raamattu kertoo myös tilanteista missä Jeesus vetäytyi hiljaiseen paikkaan ja lepäsi hiljaisuudessa, ilman sanoja ja tekoja.

Me kaikki tarvitsemme sanoja, toisen ihmisen läheisyyttä ja vuoropuhelua. Mutta me tarvitsemme myös hiljaisuutta, sillä vain hiljaisuudessa voi kuulla Jumalan puheen.

Tänä päivänä elämämme täyttyy monista äänistä, niitä tulvii kaikkialta. Me täytämme päivämme erilaisilla äänillä. Hiljaisuus voi tuntua jopa pelottavalta Hiljaisuutta ei voi käskeä, se tarvitsee tilaa. Hiljaisuutta ei voi tehdä, se syntyy, kun sille tarjotaan suotuisat olosuhteet. Varmaa on, että tullessaan se hoitaa ja parantaa.

Herra – kiitos että ohjaat minua olemaan lähelläsi hiljaa. Sinä pidät minusta huolta ja tahdot ohjata minua yhä syvemmälle rakkauteesi. Hiljaisuudessa tahdot puhua minulle. Herra opeta minua kuulemaan äänesi.

Kirjoittaja: Marja-Leena Kuitunen

Kuva: Tuija Hokkanen

11.8.2022 06.00