Uutislistaukseen

Olkaa valmiit armahtamaan

Diakoni Kaisan mietteitä matkalle.

Olkaa valmiit armahtamaan

Ensi sunnuntain evankeliumista nousee kehotus armahtaa toisiamme ja edistää oikeuden ja hyvyyden toteutumista. Luukkaan evankeliumitekstissä Jeesus sanoo: ”Olkaa valmiit armahtamaan, niin kuin teidän Isännekin armahtaa. Älkää tuomitko, niin ei teitäkään tuomita. Älkää julistako ketään syylliseksi, niin ei teitäkään julisteta syylliseksi. Päästäkää vapaaksi, niin teidätkin vapautetaan. Antakaa niin teille annetaan. Runsas mitta, tiiviiksi paineltu, ravisteltu ja kukkurainen, annetaan teidän syliinne. Niin kuin te mittaatte, niin teille mitataan. (Luuk. 6:36–42.)

Jeesus opettaa meitä armahtamaan, ei arvostelemaan toisiamme. Jeesus ojentaa syliimme mitan, joka on täynnä Jumalan armoa, rakkautta ja hyvyyttä. Jumala katsoo sinua ja minua rakastavin silmin. Hän antaa meille syntimme anteeksi ja tahtoo, että mekin annamme anteeksi toisillemme.

”Herrani, tee minusta sellainen, joka suostuu olemaan sinun käytössäsi. Herra, asu minussa Henkesi kautta, että voisin nujertaa kateuden, unohtaa vääryydet, voittaa pahan hyvällä”. Aamen.

Kaisa Käräjämies-Reinilä

7.7.2022 06.00