Uutislistaukseen

Ylimääräisiä askeleita pitkin matkaa

Nuorisotyönohjaaja Laura Hurmerinnan mietteitä matkalle.

Ylimääräisiä askeleita pitkin matkaa

Näihin aikoihin kesäkuussa 2011 olin palaamassa omalta riparilta. Vaellusrippileiri Saariselällä pyöri pitkälti oppituntien, ruokailujen, vaeltamisen ja lepäämisen ympärillä. Riparin aikana kuljettava matka oli kartasta katsottuna 55 kilometriä, mutta vaellusosuuksia kartoittanut GPS kertoi matkaan eksyneen myös ylimääräisiä harhakilometrejä.

Saattaa olla, että muutama ylimääräinen askel johtui tietoisista maisemareiteistä, mutta mukaan mahtui myös eksymisestä johtuneita reittivalintoja. Osa matkasta syntyi ylimääräisen vesipisteen etsimisestä. Toisinaan reitiltä harhailusta seurasi jotakin hyvää, pääsääntöisesti se vain ärsytti ja lisäsi päivämatkan pituutta.

Harhakilometrit ovat monille tuttuja myös kristittynä kuljettavalla matkalla. Toisinaan harhaan kuljetaan muita sokeasti seuraten, välillä syyllinen ylimääräisiin askeliin löytyy ihan vain peiliin katsomalla. Tämän teeman ympärillä kulkeudun usein psalmin 139 viimeisiin jakeisiin: ”Tutki minut, Jumala, katso sydämeeni. Koettele minua, katso ajatuksiini. Katso olenko vieraalla, väärällä tiellä, ja ohjaa minut ikiaikojen tielle.”

kirjoitus ja kuva: Laura Hurmerinta,

nuorisotyönohjaaja

16.6.2022 06.00