Uutislistaukseen

Etsimään ylösnoussutta Kristusta!

Eeron mietteitä pääsiäisen jälkeiseen aikaan.

Etsimään ylösnoussutta Kristusta!

Pääsiäinen, kristinuskon suurin ja koko kristikansaa yhdistävin juhla on nyt takana. Jeesuksen kuolema ja ylösnousemus alleviivaavat sitä, miten tärkeästä asiasta on kysymys. Pääsiäinen on turvatakuu jokaiselle ihmiselle suurimpia pimeyden voimia vastaan, jotka useimmiten elävät ihmisen sydämessä. Ristin sanoma tuhoaa kaikki synnin voimat, jotka pyrkivät tuhoamaan ihmisen sisäisen tasapainon ja rauhan. Kristuksen työssä tämä turvatakuu on voimissaan.

Elämme juuri nyt ylösnousemuksen todellisuutta aina tuonne helatorstaihin saakka. Olen usein miettinyt, miksi Jeesus halusi ilmestyä ennen taivaaseen astumistaan niin monelle. Sen täytyy liittyä siihen, että ihmiskunnalle kertyisi riittävästi todisteita ylösnousemuksen ihmeestä. Se, että Kristus voitti kuoleman ja samalla kaikki pimeyden vallat, takaa meille vapaan pääsyn Jumalan luo. Voiko olla suurempaa ihmettä.

Pääsiäisen jälkeinen aika kutsuu meitä etsimään ylösnoussutta Kristusta. Hauta on tyhjä.

Ihmisyyden yksi puoli on siinä, kuinka vahvasti haluamme elämäämme toivoa tuottavia kokemuksia ja asioita. Maailman kuohuessa tuota toivoa voi olla toisinaan vaikea löytää tai nähdä. Voimme varmaan olla yhtä mieltä siitä, että kaikki ihmisen rakentamat instituutiot tai periaatteet ovat ihmisyyden heikkouksille alttiita. Siksi on lohdullista, että on olemassa taho tai periaate, jota ihminen ei voi muovata mieleisekseen. Se on Kristuksen sovitustyössä tapahtunut asemanmuutos, joka rakentaa meille jokaiselle rikkaan tulevaisuuden ja toivon.

Sinua siunaten

Eero Haarala

Oppilaitospastori, Helluntaikirkko

Valokuva: Maisema, Eero Valanko ja Eeron Haaralan kuva, Päivi Kettunen.

22.4.2022 16.32