Uutislistaukseen

Toukokuun tuulet


Päivi-papin mietteitä matkalle

Toukokuun tuulet

Kesäiset hetket ovat tulleet. Kesän kukkia on alkanut lämmön vaikutuksesta puskea maasta vauhdilla. Samalla alkaa rikkaruohojen kitkeminen, etteivät ne vie kaikkea ravintoa maasta; samoin mökillä taistelu lupiinia vastaan.                                                                                                        

Viime kesänä näin, kun lupiini parkkeerasi itsensä metsämansikan kylkeen. Ei senttiäkään enää ollut välissä. Kumpikohan jää viimeiseksi paikalle, jos en saa aikaiseksi kitkeä sitä pois?                

Kitkemistä on myös ihmisen sisällä. Millaisia rikkaruohoja siellä kasvaa? Mielessä, kielessä, sielussa ja sydämessä, voi olla katkeruutta, rakkaudettomuutta, kovuutta ja kärsimättömyyttä.      

Mistä omista asenteistani, liian raskaistakin ajatuksista voisin luopua? Nekin pysäköivät ihan hyvän tuulen viereen? Kumpi jää jäljelle?                                                                                  

Pyhä Henki on vapauden Henki ja kutsuu meitä vapauteen. Eivätkä Hengen tuulet Jeesuksen oppilaista häviä. Uusia tuulia tuli lisää ja vielä lisää heidän elämäänsä.

Mekin saamme pyytää Pyhää Henkeä tuulettamaan ajatuksiamme. Hengen hedelmää alkaa silloin syntyä. Gal. 5:22:n mukaan rakkautta, iloa, rauhaa, kärsivällisyyttä, itsehillintää,  ystävällisyyttä, uskollisuutta ja lempeyttä: Itseä ja toisia kohtaan.

                                                                                                        Pastori Päivi Liukkonen

30.5.2024 07.09