Uutislistaukseen

Toivonsana 

Älä murehdi mistään vaan kerro tarpeesi Herralle ja hänen rauhansa vartioi sydäntäsi, kehottaa Tuula-pappi.

Lannistumisen hetkellä minua auttaa tämä Raamatun kohta: Älkää murehtiko mistään, vaan kertokaa kaikki tarpeenne Jumalalle. Pyytäkää häneltä, rukoilkaa ja kiittäkää häntä. Kaiken ymmärryksen ylittävä Jumalan rauha vartioi sydäntänne ja ajatuksianne ja saa ne pysymään Kristuksen Jeesuksen yhteydessä. (UT2020) 

Näin kertoo ukrainalainen Rostylav Stasyuk, joka jäi Lviviin muun perheen paettua turvaan. Rostylav palvelee paikallisessa Pipliaseurassa – tosin työnkuva muuttui sodan sytyttyä. Rostylav tiimeineen evakuoi ukrainalaisia sodan alta, auttaa löytämään lääkkeitä, vettä, polttoainetta ym apua niitä tarvitseville. Tiimin työhön kuuluu myös Raamattujen jakaminen niin sodan alta pakeneville kuin rintamalla taisteleville. 

Rostylav kertoo, että kaikki ovat väsyneitä ja on oltava sinnikäs odottamaan sodan päättymistä. Tämä sota ei ole sprintti vaan maraton. Pitkittyessään sota vaatii veronsa monella tavalla. Moni on saanut sairaskohtauksia psyykkisen paineen alla ja traumaterapialle on tilausta. 

Väsymyksen ja koettelemusten keskellä Raamatun sana tuo toivon. Se auttaa jaksamaan. Se kannattelee uskoa. Sana on tarkoitettu myös meille täällä voimaksi, lohdutukseksi ja toivoksi. Tartu siis rohkeasti lupauksen sanoihin: Älä murehdi mistään vaan kerro tarpeesi Herralle ja hänen rauhansa vartioi sydäntäsi.

Tuula Suuronen, seurakuntapastori

Kuvia seurakunnan kuva-arkistoista,

Katja Hepo-oja koonnut kollaasin

 

9.3.2023 06.00