Alba ja hihat

Tietoa rippikoulusta

RIPPIKOULUINFO KANGASNIEMEN SEURAKUNNASSA 2018-2019

Kauanko rippikoulu kestää?

Rippikoulun käyminen kestää 8-9 kuukautta. Se alkaa ilmoittautumisesta ja päättyy kesällä konfirmaatioon. Rippikoulun oppimäärä on n. 80 oppituntia. Siinä ajassa käydään läpi kristillisen uskon perusteita, nuorten elämään liittyviä kysymyksiä ja osallistutaan seurakuntaelämään.

Mistä rippikoulu koostuu?

Osallistumisjakso: Rippikouluryhmät kokoontuvat yhteisiin teemapäiviin, jotka voivat sisältää mm. messun, opetusta, konsertin ja/tai yhdessäoloa. Läsnäolo kaikissa kokoontumisissa on tärkeää, joten poissaolo tulee ilmoittaa etukäteen papille tai nuorisotyönohjaajalle ja sopia korvaava käynti. Osallistumisjaksoon kuuluu yksi itsenäinen käynti, joka voi olla messu, nuortenilta, kirkollinen toimitus tai muu seurakunnan tilaisuus.

Kesän leirijaksot:

1. ripari 4.-12.6.19 ja 2. ripari 25.6.–3.7.19 sisältävät opetusta, erilaisia hartaushetkiä ja yhdessä toimimista.

Konfirmaatio:

Ensimmäisen rippikoulun konfirmaatio on sunnuntaina 16.6.19 ja toisen sunnuntaina 7.7.19. Toukokuussa 2019 alkavan kirkon remontin takia konfirmaatioiden paikka sekä tarkka kellonaika selviää myöhemmin ja niistä ilmoitamme mahdollisimman pian.

Mihin rippikouluryhmään pääsen?

Kangasniemen seurakunnassa järjestetään kaksi rippikoululeiriä kesä-heinäkuussa 2019. Yhdessä leiriryhmässä voi olla korkeintaan 25 nuorta, noin puolet tyttöjä ja puolet poikia. Ryhmävalinta suoritetaan ottaen huomioon ilmoittautumislomakkeessa ilmoitetut toiveet perusteluineen. Valintaa ei tehdä syntymäajan perusteella. Vaihtojen tekeminen jälkikäteen on osoittautunut hyvin hankalaksi: siksi pyydämme ilmoittamaan kaikki toiveet perusteluineen ennen valintaa.

Tiedon omasta rippikouluryhmästä saa ripari-iltapäivässä to 15.11. klo 14.30–17 seurakuntakeskuksessa (Kirkkoniementie 2).

Onko mahdollista käydä päivärippikoulu tai yöpyä leirin aikana kotona?

Päivärippikoulu järjestetään, jos halukkaita on riittävästi. Leiriltä voi mennä yöksi kotiin, mutta tästä on sovittava etukäteen vanhempien kanssa ja kotimatkat/kuljetus on tällöin vanhempien vastuulla.

Onko mahdollista käydä pienryhmärippikoulu?

Mikkelin rovastikunta järjestää seuraavan pienryhmärippikoulun vuonna 2020. Erityisrippikouluun voivat hakea ne nuoret, jotka ovat koulussa pienryhmäopetuksessa.

Entä jos…

…ei kuulu ev. lut. kirkkoon? Rippikoulun voi käydä myös kirkkoon kuulumaton tai muun seurakunnan jäsen. Konfirmaatioon voi osallistua kastettu ev. lut. seurakunnan jäsen. Rippikoulun jälkeen, ennen konfirmaatiota nuori voidaan myös kastaa.

…käy rippikoulun muualla (esim. jonkin järjestön rippikoulu, urheilurippikoulu)? Ilmoittaudu silti sähköisesti kangasniemenseurakunta.fi tai palauta paperinen ilmoittautumislomake rippikoulusunnuntaina 4.11. Samalla voi sopia papin kanssa ennakkokäyntien suorittamisen.

tarvitsee erityistukea? Vamma tai sairaus ei ole este rippikoulun käymiselle. Erityistä tukea tarvitsevat nuoret voidaan yleensä ottaa Kangasniemen seurakunnan omille rippileireille henkilökohtaisen avustajan tuella. Toivomme jokaisen rippikoulun onnistuvan parhaalla mahdollisella tavalla. Siksi pyydämme vanhempia olemaan meihin yhteydessä varhaisessa vaiheessa, jos nuorella on vaikeuksia oppimisessa, ryhmässä toimimisessa tai jos jokin muu huolestuttaa.

…ripari jäi käymättä? Rippikoulun voi käydä myöhemmin aikuisrippikoulussa tai armeijassa.

Paljonko rippikoulu maksaa?

Kangasniemen seurakunnan jäseneltä rippikoulu maksaa 70 €. Muilta maksu on 140 €.  Maksualennusta tai -vapautusta voi hakea ilmoittamalla asiasta ilmoittautumislomakkeessa.

Kummit ja konfirmaatio

Rippikoulu päättyy konfirmaatiojuhlaan, johon kutsumme yhden kummeista siunaamaan rippikoululaista. Miettikää yhdessä kotona, kuka kummeista voisi tehtävän hoitaa.

Ilmoita etukäteen, jos et pääse riparikokoontumiseen!

nuorisotyönohjaaja Sanna Paappanen 0400 143 608 (myös WhatsApp), sanna.paappanen@evl.fi

tavattavissa yläkoululla keskiviikkoisin ruokavälitunnilla

nuorisotyönohjaaja Samuli Pietiläinen 0400 143 607 (myös WhatsApp), samuli.pietilainen@evl.fi

tavattavissa yläkoululla keskiviikkoisin ruokavälitunnilla

seurakuntapastori Tuula Suuronen 0400 143 603, tuula.suuronen@evl.fi

Facebook: Kangasniemen seurakunta

Instagram: @kngnuoret

Tykkää Facebookssa Kangasniemen seurakunnasta, niin näet ajankohtaista toimintaa.