Gospelkonsertti: Reine Rimón & Her Hot Papas, feat. Gregg Stafford (New Orleans, USA)

Esiintyjien kuvia Porvoon konsertista 2021

Kangasniemen kirkko

Tervetuloa New Orleans tyylin gospelkonserttiin Kangasniemen kirkkoon!

Gospel -musiikin alkuperäisillä syntysijoilla New Orleansissa asuva trumpetisti Gregg Stafford konsertoi sunnuntaina 14.7. klo 18 Kangasniemen kirkossa suomalaisen Reine Rimón & Her Hot Papas -yhtyeen kanssa.

Konsertti tarjoaa harvinaisen mahdollisuuden kuulla ja kokea gospel-musiikkia sellaisena kuin se alun perin syntyi New Orleansissa. Stafford on kotikaupungissaan kolmannen sukupolven muusikko, joka tunnetaan kansainvälisesti jazzin ja bluesin sekä gospelin perinnettä kunnioittavasta soittotyylistään.

Suomalaisen jazz-laulajattaren Reine Rimónin ja hänen yhtyeensä kanssa Stafford on esiintynyt Suomessa joka kesä vuodesta 1987 alkaen. Reine Rimón puolestaan on vieraillut jo neljän vuosikymmenen ajan New Orleansissa laulamassa paikallisten ammattimuusikoiden jazz-yhtyeissä ja hänet on palkittu kaupungin kansainvälisen kunniakansalaisen arvonimellä.

Gregg Stafford ja Reine Rimón & Her Hot Papas ovat tuttuja monille Kangasniemen ja lähialueiden asukkaille ja kesävieraille mm. esiintymisistään aikanaan suosituissa Luusniemi Blues- ja Otava Happy Jazz -festivaaleissa.

Yhtyeessä on kaikkiaan kahdeksan muusikkoa ja se on esiintynyt useimmilla Suomen merkitsevimmillä jazz-festivaaleilla, mm. Pori Jazzissa kymmenen kertaa. Storyville Jazz Clubissa Helsingissä konsertteja on ollut yli 300. Kansainvälisiä esiintymisiä on ollut USA:ssa ja 11 Euroopan maassa.

Gosspel -konsertteja yhtye on soittanut kirkoissa lähes sata, useita myös New Orleansissa. Kangasniemen kirkossa konsertteja on aiemmin ollut kaksi, 1996 ja 2012.

Vuonna 1999 yhtye kutsuttiin esittelemään alkuperäistä New Orleans -gospelia valtakunnallisille kirkkopäiville Poriin. Lukuisten konserttien lisäksi yhtye sai kunnian soittaa kirkkopäivien päätösmessussa, jossa saarnasi arkkipiispa Jukka Paarma.

Lämpimästi tervetuloa konserttiin Kangasniemelle!

Pääsylippuja saatavissa vain kirkon ovilta ennen tilaisuuden alkua:
20€ aikuiset; 10€ eläkeläiset ja työttömät; 0€ lapset alle 12 vuotta.
  • Musiikki Musiikki