Kangasniemen kirkko

1. sunnuntai pääsiäisestä. Päivän aiheena on "Ylösnousseen todistajia". Päivän evankeliumi kertoo siitä, että ylösnoussut Jeesus ilmestyi epäileville opetuslapsilleen ja vakuutti heidät ylösnousemuksestaan. Opetuslapset valtasi ilo, kun he kohtasivat Jeesuksen elävänä. Liturgia ja saarna Maini Salmi, kanttorina Natalia Ikonen, Marja-Liisa Suomisen messuryhmä palvelee. Liturgisena värinä on valkoinen, ilon, kiitoksen, puhtauden ja autuuden väri. Valkoinen väri on myös Jumalan, Kristuksen, taivaan enkelien ja pyhien symboli. Valkoista käytetään kirkkovuoden suurina juhlapäivinä ja pääsiäisaikana, joka kestää helatorstaihin saakka. Alttarilla palaa neljä kynttilää. Päivän latinankielinen nimi Quasimodogeniti (=niin kuin vastasyntyneet) on päivän antifonin (1. Piet. 2:2) alusta ja se viittaa pääsiäisenä kastettuihin.

.