Luojan kaunein ajatus - Jaana Pölläsen konsertti kirkossa ja verkossa

Kangasniemen kirkko

Jaana Pöllänen laulaa lähes 30-vuotisen laulajanuransa koskettavimpia lauluja. Konserttiin on vapaa pääsy. Kolehti kerätään Naisten Pankille.

Laulelmallisessa kesäisessä konsertti-illassa paljasjalkainen, savolaissyntyinen, luonnonlapsimainen Jaana Pöllänen tulkitsee yhdessä miehensä Ville Uusitalon kanssa lauluja, jotka rohkaisevat luottamaan Luojaan, Taivaalliseen Isään. On jotain suurempaa kuin vallitsevat olosuhteet, jotka näemme. Lauluissa Jumalan armo ja rakkaus ovat lämpimästi läsnä.

Monet muistavat Jaana Pölläsen tangomarkkinoilta, prinsessana vuodelta 2000. Hän on saanut kuitenkin tehdä kohta 30-vuotisella päätoimisella laulajanurallaan monenlaista musiikkia. Tässä konsertissa kuullaan niitä lauluja, jotka ovat hänen mukaansa ”mekkoon tarttuneet” koskettavimpina. Lauluja suomalaisesta sielunmaisemasta, sinivalkoisia sävyjä, kuten Maailma on kaunis, Myrskyluodon Maija, Lapin kesä, Laulujoutsenen maa. Hengellinen musiikki on kuitenkin ollut koko elämän yhteinen nimittäjä, niinpä kesäillassa kuullaan konsertin nimilaulun lisäksi mm. Silmäni aukaise, Hyvyyden voima, Älä pelkää ja Herra on minun paimeneni.

- Kun Jaana laulaa, niin jokainen laulu on kuin pieni musikaali, luonnehtii gospelmuusikko-lauluntekijä Pekka Simojoki Pölläsen ainutlaatuista tapaa olla yleisölle nöyrästi ja samanaikaisesti kuitenkin vahvasti läsnä.