Kohti valoa - pääsiäisajan musiikkia verkossa

pe 2.4. kello 14.00 - 23.30
Suomalainen barokkiorkesteri FiBO maskeissa kotisalissaan Ritarihuoneella Helsingissä Akifoton kuvaamana.
Verkossa

Kangasniemen seurakunta tarjoaa pääsiäisenä Suomalaisen barokkiorkesterin (FiBO) toteuttaman pääsiäisajan musiikkia sisältävän konserttitallenteen. Konsertissa tenori Juho Punkeri laulaa valittuja paloja Georg Friedrich Händelin Messias-oratoriosta ja aarian Johann Sebastian Bachin kantaatista Komm, du süsse Todesstunde. Händelin ja Georg Philip Telemannin loistokas orkesterimusiikki juhlistaa pääsiäisen ilosanomaa, ja kokonaisuuden päättää Bachin Air orkesterisarjasta D-duuri. Noin tunnin kestävä konsertti on taltioitu Helsingin Kaaapelitehtaalla ja sen voi katsoa ja kuunnella 2.-5.4. seuraavan linkin kautta. https://www.youtube.com/watch?v=DpVBgPe7wGc

Vuonna 1989 perustettu Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) tunnetaan Suomessa ja ulkomailla taidokkaista esityksistään, rohkeista ja innovatiivisista työskentelytavoistaan, luovasta ohjelmistosuunnittelustaan ja ainutlaatuisista konsepteistaan, jotka houkuttelevat erilaisia yleisöjä. Ytimessä on barokkimusiikki, mutta orkesteri tarttuu usein myös muiden aikakausien teoksiin varhaisbarokista aina varhaisromantiikkaan asti. FiBO soittaa myös barokkiorkesterille sävellettyä uutta musiikkia ja on kantaesittänyt useita tilaamiaan teoksia.

Juho Punkeri on niittänyt mainetta erityisesti vanhan musiikin ja liedin tulkkina. Monipuolisen musiikillisen taustansa ja kauniin lyyrisen äänenvärinsä ansiosta hän on kysytty ja arvostettu muusikko. Punkeri esiintyy niin suurten kirkkomusiikkiteosten solistina kuin omin konsertein useiden pianistein kanssa. Hän valmistui vuonna 2016 Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta. Sitä ennen hän suoritti toisen maisterintutkinnon pääaineenaan kirkkomusiikki. Punkeri voitti Helsinki Lied -kilpailun yhdessä pianisti Maritta Mannerin kanssa 2015 ja Lappeenrannan laulukilpailuissa 2013 hänet palkittiin erityispalkinnolla. Elokuussa 2017 hän oli kansainvälisen Pietro Antonio Cesti -kilpailun finalisti Innsbruckissa Itävallassa.

fibo.fi