Tietoa rippikoulusta 2021-2022

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen rippikouluun aukeaa lokakuussa. Seurakunnan jäsenten koteihin lähetetään viikolla 40 rippikoulukirje, jonka mukana tulee tarkempaa tietoa ilmoittautumisesta. Ilmoittautuminen alkaa 13.10.2021. Luethan ilmoittautumisohjeet huolellisesti! Ilmoittautumislomake täytetään yhdessä huoltajan kanssa.

Ilmoittautumislomakkeelle pääset täältä: Ilmoittaudu - Kangasniemen seurakunta

Rippileirien ja konfirmaatioiden aikataulut 2022

Vuonna 2022 Kangasniemen seurakunnassa on kaksi rippikouluryhmää:

• Pekkanen I 11.-17.7. konfirmaatio Kangasniemen kirkossa 24.7.2021 klo 13
  • Pekkanen II 26.7.-1.8. konfirmaatio Kangasniemen kirkossa 7.8.2021 klo 13

Rippileiripaikka

Leirit järjestetään Joutsassa Pekkasten leirikeskuksessa. Sinne on Kangasniemeltä matkaa noin 47 kilometriä. Matkustamme sinne ja takaisin yhdessä seurakunnan järjestämällä linja-autolla.

Rippikoulun ohjaajat

Molemmilla rippikoululeireillä on kolme ohjaajaa: rippikoulu- ja nuorisopappi Maini Salmi, nuorisotyönohjaaja Laura Hurmerinta ja lastenohjaaja Kiti Laitinen. Mikäli sinulla on kysyttävää rippikoulusta tai jokin asia mietityttää, ota yhteyttä Mainiin tai Lauraan.

Ryhmätapaamiset

Rippikoulu rakentuu kesän leirin ja konfirmaation lisäksi tapaamisista, joista ensimmäinen on marraskuussa ja viimeinen heinäkuussa juuri ennen leiriä. Tapaamisissa tutustutaan yhdessä seurakuntaan ja omaan ryhmään sekä suunnitellaan yhdessä rippikoulua, ja siksi on oleellista, että olet niissä mukana. Osa tapaamisista on yhteisiä molemmille ryhmille, ja osassa ollaan vain oman porukan kesken. On tärkeää, että tulet tapaamisiin vain terveenä. Ilmoita etukäteen Mainille tai Lauralle, jos et pääse mukaan. Sovitaan sen jälkeen yhdessä, miten korvaat poissaolosi tai mahdollisuuksien mukaan osallistut etänä. Kenenkään rippikoulu ei peruunnu siksi, ettei sairastumisen tai jonkun muun tärkeän syyn vuoksi pääse kaikkiin tapaamisiin!

Seuraamme vallitsevaa koronatilannetta ja viranomaisten ohjeita ja ilmoitamme riparilaisille ja huoltajille, mikäli tapaamisiin tulee muutoksia.

Päivitetty 24.9.2021

Rippileirimaksu

Kangasniemen seurakunnan rippileiri maksaa 70 euroa. Maksuvapautusta voi hakea ilmoittamalla asiasta ilmoittautumislomakkeessa. Lasku rippileiristä lähetetään postitse toukokuussa.

Ryhmäjako

Ryhmäjako tehdään ilmoittautumisen yhteydessä esitettyjen toiveiden perusteella kuitenkin siten, että yhteen ryhmään otetaan enintään 28 rippikoululaista. Siksi on tärkeää, että ilmoittautuessasi valitset molemmat ryhmät, jos ne sopivat sinulle ja perustelet hyvin, mikäli vain toinen sopii.

Voit toivoa kanssasi samalle leirille yhtä tai kahta kaveria. Huomioi, että myös toivomiesi kavereiden on toivottava sinua samalle leirille.

Otamme parhaamme mukaan huomioon kaikki toiveet liittyen ryhmäjakoon ja ilmoitamme viimeistään viikolla 46 kummalle leirille pääset.

Erityisen tuen tarve

Erityisen tuen tarve, vammaisuus tai sairaus eivät ole este rippikoulun käymiselle. Haluamme jokaisen rippikoulun onnistuvan parhaalla mahdollisella tavalla. Siksi pyydämme olemaan vanhempien tai huoltajien kanssa yhteydessä rippikoulun ohjaajiin varhaisessa vaiheessa ja kertomaan mahdollisista oppimiseen tai ryhmässä toimimiseen liittyvistä haasteista, tai jos jokin muu asia huolestuttaa.

Erityisrippikoulu

Mikkelin rovastikunnan yhteinen erityisrippikoulu järjestetään joka toinen vuosi. Seuraava rippikoulu järjestetään kesällä 2022. Erityisrippikoulu on tarkoitettu kaikille sellaisille nuorille, joita pienryhmässä oleminen ja oppiminen palvelisivat parhaiten. Ota yhteyttä, mikäli haluat erityisrippikouluun tai kuulla siitä lisää.

Yksityisrippikoulu

Jos haluat käydä rippikoulun, mutta et jostain syystä pysty lähtemään leirille tai osallistumaan ryhmätapaamisiin, ota yhteyttä. Rippikoulu on mahdollista käydä myös yksityisesti. Jos osallistujia yksityisrippikouluun on useampi, voidaan heiltä tiedustella myös kiinnostusta pienryhmärippikouluun.

Rippikoulun siirtäminen

Joskus elämäntilanne voi olla sellainen, että rippikoulun käyminen tuntuu hankalalta, ja rippikoulun siirtäminen esimerkiksi vuodella voi olla hyvä vaihtoehto. Jos haluat siirtää rippikoulua vuodella, ilmoita siitä, niin lähetämme sinulle ensi vuonna infokirjeen.

Rippikoulun käyminen muualla

Ilmoittaudu myös, vaikka kävisit rippikoulun muualla. Sovitaan sen jälkeen yhdessä etukäteistapaamisista. Vaikka kävisit rippikoulun toisaalla, olet todella tervetullut mukaan myös Kangasniemen seurakunnan nuorten toimintaan!

Vanhempainillat

Toukokuussa järjestetään vanhempainilta koskien rippikoululeirejä. Syksyllä vanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita 26.11. klo 18 Kangasniemen kirkossa pidettävään riparistarttin, jossa on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä.