Tietoa rippikoulusta 2020-2021

Rippikouluun ilmoittautuminen on päättynyt 22.11.2020.

Rippileirien ja konfirmaatioiden aikataulut 2021

Vuonna 2021 Kangasniemen seurakunnassa on kaksi rippikouluryhmää:

• Ripari 1: 14.-20.7.2021, konfirmaatio Kangasniemen kirkossa 25.7.2021
  • Ripari 2: 29.7.-4.8.2021, konfirmaatio Kangasniemen kirkossa 8.8.2021

Rippileiripaikka

Leirit järjestetään Saarijärvellä leirikeskus Mellikassa. Sinne on Kangasniemeltä matkaa noin 140 kilometriä. Matkustamme sinne ja takaisin yhdessä seurakunnan järjestämällä linja-autolla.

Rippikoulun ohjaajat

Molemmilla rippikoululeireillä on kolme ohjaajaa: rippikoulu- ja nuorisopappi Maini Salmi, nuorisotyönohjaaja Hilla Kaartti ja lastenohjaaja Kiti Laitinen. Mikäli sinulla on kysyttävää rippikoulusta tai jokin asia mietityttää, ota yhteyttä Mainiin tai Hillaan

Ryhmätapaamiset

Rippikoulu rakentuu kesän leirin ja konfirmaation lisäksi ryhmätapaamisista, joista ensimmäinen on joulukuussa ja viimeinen toukokuussa. Tapaamisissa tutustutaan yhdessä seurakuntaan ja omaan ryhmään ja suunnitellaan yhdessä rippikoulua, ja siksi on oleellista, että olet niissä mukana. Osa tapaamisista on yhteisiä molemmille ryhmille, ja osassa ollaan vain oman porukan kesken. On tärkeää, että tulet tapaamisiin vain terveenä. Ilmoita etukäteen Mainille tai Hillalle, jos et pääse mukaan. Sovitaan sen jälkeen yhdessä, miten korvaat poissaolosi tai mahdollisuuksien mukaan osallistut etänä. Kenenkään rippikoulu ei peruunnu siksi, ettei sairastumisen tai jonkun muun tärkeän syyn vuoksi pääse kaikkiin tapaamisiin!

Seuraamme vallitsevaa tilannetta ja viranomaisten ohjeita ja ilmoitamme, mikäli tapaamisiin tulee muutoksia.

Vuoden 2020 tapaamiset

Ripari 1:

• Pe 4.12. klo 18-20 Kangasniemen kirkossa ripari-ilta
  • Pe 18.12. klo 18-20 Kangasniemen kirkossa JouluGospel-tapahtuma

Ripari 2:

• Pe 11.12. klo 18-20 Kangasniemen kirkossa ripari-ilta
  • Pe 18.12. klo 18-20 Kangasniemen kirkossa JouluGospel-tapahtuma

Kevään 2021 tapaamisista infotaan 4.12. mennessä.

Rippileirimaksu

Kangasniemen seurakunnan rippileiri maksaa 70 euroa. Maksuvapautusta voi hakea ilmoittamalla asiasta ilmoittautumislomakkeessa. Lasku rippileiristä lähetetään postitse toukokuussa.

Ryhmäjako

Ryhmäjako tehdään ilmoittautumisen yhteydessä esitettyjen toiveiden perusteella kuitenkin siten, että yhteen ryhmään otetaan enintään 20 rippikoululaista. Siksi on tärkeää, että ilmoittautuessasi valitset molemmat ryhmät, jos ne sopivat sinulle ja perustelet hyvin, mikäli vain toinen sopii.

Voit toivoa kanssasi samalle leirille yhtä tai kahta kaveria. Huomioi, että myös toivomiesi kavereiden on toivottava sinua samalle leirille.

Otamme parhaamme mukaan huomioon kaikki toiveet liittyen ryhmäjakoon ja ilmoitamme viikolla 48, kummalle leirille pääset.

Erityisen tuen tarve

Erityisen tuen tarve, vammaisuus tai sairaus eivät ole este rippikoulun käymiselle. Haluamme jokaisen rippikoulun onnistuvan parhaalla mahdollisella tavalla. Siksi pyydämme olemaan vanhempien tai huoltajien kanssa yhteydessä rippikoulun ohjaajiin varhaisessa vaiheessa ja kertomaan mahdollisista oppimiseen tai ryhmässä toimimiseen liittyvistä haasteista, tai jos jokin muu asia huolestuttaa.

Erityisrippikoulu

Mikkelin rovastikunnan yhteinen erityisrippikoulu järjestetään joka toinen vuosi, seuraavan kerran kesäkuussa 2021. Erityisrippikoulu on tarkoitettu kaikille sellaisille nuorille, joita pienryhmässä oleminen ja oppiminen palvelisivat parhaiten. Ota yhteyttä, mikäli haluat erityisrippikouluun tai kuulla siitä lisää.

Yksityisrippikoulu

Jos haluat käydä rippikoulun, mutta et jostain syystä pysty lähtemään leirille tai osallistumaan ryhmätapaamisiin, ota yhteyttä. Rippikoulu on mahdollista käydä myös yksityisesti.

Rippikoulun siirtäminen

Joskus elämäntilanne voi olla sellainen, että rippikoulun käyminen tuntuu hankalalta, ja rippikoulun siirtäminen esimerkiksi vuodella voi olla hyvä vaihtoehto. Jos haluat siirtää rippikoulua vuodella, ilmoita siitä, niin lähetämme sinulle ensi vuonna infokirjeen.

Rippikoulun käyminen muualla

Ilmoittaudu myös, vaikka kävisit rippikoulun muualla. Sovitaan sen jälkeen yhdessä etukäteistapaamisista. Vaikka kävisit rippikoulun toisaalla, olet todella tervetullut mukaan myös Kangasniemen seurakunnan nuorten toimintaan!

Vanhempainillat

Verkkovanhempainilta järjestettiin 19.11.2020. Toukokuussa 2021 järjestetään vanhempainillat molempien rippikouluryhmien vanhemmille.

• Ripari 1 vanhempainilta: la 15.5.2021 klo 16.
  • Ripari 2 vanhempainilta: su 16.5.2021 klo 16.