Uutislistaukseen

Elämän maku

Pirkka-papin Mietteitä matkalle

Lue tästä....

 

Elämä voi olla aitoa tai pinnallista. Tunnemme olomme mielekkääksi, jos meillä on elämän maku. Haemmeko elämän makua väkinäisesti kaikesta pinnallisesta ja turhasta? Pintapuolinen tavoittelu estää elämästä aidosti ja mielekkäästi. Elämän maku jää etsimisen tasolle; sitä ei löydetä. Voimme etsiä syitä elämän pinnallisuuteen. Voimme kohdata vaikeudet rehellisesti tai syrjäyttää ne ja työntää syy toisten niskoille. Mutta mitä on elämän maku?

Johanneksen evankeliumi kertoo naisesta, joka keskusteli Jeesuksen kanssa. Nainen oli turhaan yrittänyt löytää elämän makua. Sitten hän tapasi henkilön, joka avasi hänelle uudet näköalat elämään. Keskustelun tuloksena naisen elämä uudistui. Hän sai siihen uuden sisällön, elämän maun. Rikkinäinen elämä parantui. Innoissaan Jeesuksen kohtaamisesta ja uskon syntymisestä hän riensi kaupunkiin kertomaan toisille löydöstään.

Jeesus toimii tänäkin päivänä samoin. Hän ei pakota ketään, vaan herättää meissä halun todellisen elämän maun löytämiseen. Silloin tunnemme pintapuolisen elämän tyhjäksi ja saamme oikean elämän hänen luonaan. Miten voimme etsiä ja löytää Jeesuksen? Rukoilemalla, Raamatusta ja seurakunnan toiminnasta. Esimerkiksi Alfa-kurssi tai Majatalo-ilta on oivallinen paikka kaikille etsijöille.  Jeesus antaa elämän maun.

 

Pirkka Sieviläinen

2017-02-12 13:35:00.0