Musiikki

 

Kanttori Sirkku Tolvanen, puh. 0400 143604

sirkku.tolvanen(at)evl.fi

 

Musiikki jumalanpalveluselmässä

Virsilaulu urkusäestyksellä sekä kuoro- ja urkumusiikki ovat jumalanpalvelusmusiikkimme

keskeiset tärkeät elementit. Joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina vietetään

gospelmessua, jossa laulut ja virret säestää Syvä Huokaus -yhtye.  

 

Kirkollisten toimitusten musiikki

Kirkollisten toimitusten musiikista vastaa kanttori, jonka kanssa toimitusten musiikki suunnitellaan seurakuntalaisten toiveita kuunnellen. Kirkossa esitettävän musiikin on kuitenkin oltava sopusoinnussa toimitusten jumalanpalvelusluonteen kanssa.

Musiikki on perhejuhlien lisäksi läsnä myös lasten kerhoissa ja vanhusten pienryhmissä.

 

AJANKOHTAISTA:

Kangasniemen kirkossa kuullaan pitkänäperjantaina parin vuoden tauon jälkeen Seppo Pänkäläisen säveltämä Luukas-passio. Teoksen ensiesityksestä tulee palmusunnuntaina kuluneeksi tasan 30 vuotta. Silloin se esitettiin Leivonmäen kirkossa.

Noin 50 minuuttia kestävä teos on ollut monena vuonna esitetyin passio Suomen kirkoissa, ja Ruotsissa sen esittää joka vuosi Tukholman suomalaisen seurakunnan kirkkokuoro.

Kangasniemellä passion esittää Kangasniemen, Leivonmäen ja Toivakan kirkkokuoroista sekä joutsalaisen sekakuoro Sepposten laulajista koostuva passiokuoro Natalia Ikosen johdolla. Evankelistan roolin laulaa säveltäjä, Jeesuksen roolin Jouko Palvimo ja aarian Juha Repo. Urkurina on Sirkku Tolvanen ja nokkahuilisteina Eija Pynnönen ja Kati Seppänen. Lisäksi teoksessa on muutamia pieniä kuorosolistiosia.

Myös yleisö osallistuu teoksen esittämiseen. Säveltäjä on sovittanut teokseen muutamia ns. kommenttikoraaleja, joita lauletaan vuorovirtenä passiokuoron kanssa.

Seppo Pänkäläisen Luukas-passio pe 30.3. klo 15 kirkossa

 

 

Kirkkokuoro

Seurakunnan kuorotoiminta vahvistaa ja rikastuttaa jumalanpalveluselämää ja  antaa samalla laulutaitoisille seurakuntalaisille mahdollisuuden käyttää lahjojaan seurakuntamme rakentamiseksi. Kirkkokuoron ohjelmisto muodostuu pääosin jumalanpalvelusmusiikista, mutta myös haastavammasta kirkkomusiikista. Kuoro laulaa jumalanpalveluksissa erityisesti suurina juhlapyhinä ja myös muulloin.

Kirkkokuoro harjoittelee kerran viikossa torstaisin seurakuntakeskuksessa.

Olet tervetullut laulamaan kuoroon. Ota yhteyttä kanttori Sirkku Tolvaseen puh. 0400 143604 tai sirkku.tolvanen(at)evl.fi

HUOM! KIRKKOKUORON HARJOITUKSET ALKAVAT TO 11.1.2018 SRK-KESKUKSESSA

 

Syvä Huokaus

Raikkaasti ja valoisasti hengellistä musiikkia esittävä Syvä Huokaus -yhtye on mukana gospelmessuissa, Majatalo- ja Majakka-illoissa, konserteissa ja muissa tilaisuuksissa vaihtelevalla kokoonpanolla. Yhtyettä luotsaavat Hanna Kuusjärvi ja Sanna Paappanen. Syvä Huokaus on vienyt musiikiosaamistaan myös ympäristöseurakuntiin.