Lapset ja perheet

AJANKOHTAISTA:

Kerhot ovat kesätauolla 29.5.- 20.8. ja alkavat taas viikolla 34.

Aurinkoista kesää !

Kerhoihin ilmoittautumiset 16.-18.8. 2017 klo 8.00-14.00 Eija Kuitunen 0400-143618 ja Kiti Laitinen 0400-143617

Seurakunnan lapsityö tukee perheiden hengellistä kasvatusta tarjoamalla viikottaisin kokoontuvia päiväkerhoja, avoimiakerhoja sekä erilaisia tapahtumia pitkin vuotta. 1-3 -vuotiaita seurakunta muistaa syntymäpäivinä kortilla.

PÄIVÄKERHO

Seurakunnan päiväkerho on pienelle lapselle turvallinen paikka tutustua muihin lapsiin ja opetella toimimaan ryhmässä. Samalla opitaan toisen kunnioittamista, kiitollisuutta, itsensä arvokkaaksi kokemista ja Jumalan huolenpitoon ja hyvyyteen luottamista.

Päiväkerhossa voi leikkiä ja laulaa yhdessä toisten lasten kanssa hiljentyä rukoillen ja kuunnellen Raamatun kertomuksiaharjoitella kädentaitoja askarrellen

Päiväkerhot kestävät 2-3 tuntia ja niitä ohjaavat lastenohjaajat, joiden kanssa voi myös keskustella kaikista lapseen liittyvistä asioista. Kerhossa syödään pieni välipala, jonka lapsi tuo mukanaan. Päiväkerho on maksuton.

Päiväkerhot kokoontuvat:

5v. maanantaisin Vihikankaalla klo 9-12

3-4v. tiistaisin Vihikankaalla klo 9-11

3-4v. torstaisin seurakuntakeskuksessa klo 9-11

AVOIN KERHO

Avoin kerho on tapaamispaikka alle kouluikäisille lapsille, heidän vanhemmilleen ja hoitajilleen. Kerhon ohjelmaan kuuluu hartaushetki, kahvittelua ja seurustelua, vapaata leikkiä ja ohjattua askartelua. Kerhoon otetaan omat eväät mukaan. Seurakunta tarjoaa kahvit ja mehut. Kotona olevalle vanhemmalle kerho voi olla henkireikä arjessa, ja lapsille se tarjoaa mahdollisuuden leikkiä toisten kanssa.

Kerhoja on kaksi:

keskiviikkona Tervaniemen tuvalla klo 9-10.30

perjantaina Vihikankaan kerhotuvalla klo 9.30-11.00

PYHÄKOULU

"Jumalan kämmenellä ei pelkää lintunen..."

Pyhäkoulu on luonteeltaan lasten jumalanpalvelus.Opetustuokioon kuuluu rukousta, laulua, Raamatun kertomuksia ja leikkejä.Noin 45 minuuttia kestävän pyhäkoulun tarkoituksena on tukea lapsen kristillistä kasvatusta. Kaikenikäiset lapset ovat tervetulleita. Alle kouluikäinen voi aluksi tutustua toimintaan vanhemman, isovanhemman tai vaikkapa kummin kanssa.

Kirkosta lapsi saa myös oman messupassin, johon hänelle annetaan tarra jokaisella käyntikerralla. Neljä tarraa kerättyään lapsi on oikeutettu pieneen lahjaan.

JUHLAT JA MUUT TAPAHTUMAT

Järjestämme vuoden aikana 1-2 perhekirkoa sekä kevät- ja joulukirkot. Kevät kirkkoon kutsumme erityisesti seuraavana syksynä koulutiensä aloittavat lapset. Kastettuja lapsia muistamme mikkelin päivänä mukulamessussa. Messun aikana luetaan kaikkien vuoden aikana kastettujen nimet ja rukoillaan heidän puolesta.  4-vuotiaille järjestämme omat juhlat, joihin kutsumme henkilökohtaisesti.