Lähetys

AJANKOHTAISTA:

Olemme mukana Kristuksen antamassa tehtävässä viedä evankeliumi kaikkialle maailmaan. Tämän tehtävän toteuttamiseen tarvitaan niitä, jotka lähtevät ja niitä jotka lähettävät. Tule ja anna lahjoistasi Jumalan valtakunnan työhön!

Pastori Pirkka Sieviläinen ja lähetyssihteeri Eija Partanen yhdessä lähetyspiirien vetäjien, avustajien ja vastuuryhmän kanssa muodostavat seurakuntamme lähetystyön

Pastori Pirkka Sieviläinen 0400 143 602

Lähetyssihteeri Eija Partanen 0400 143 605

Lähetys- ja ystävyysseurakuntatyö Kangasniemen seurakunnassa

Eila Murphy

”Jumalan kämmeneen jätän koko maailman.”

Entinen Harjunmaan tyttö, Eila        os. Romo  on filosofian tohtori ja kasvatustieteiden maisteri, joka tutkii median käyttöä ja radiokuuntelua Aasiassa. Hän päivittää radiolähetystyön tietokantoja ja työskentelee kansainvälisen medialähetysjärjestö FEBC Internationalin (Far East Broadcasting Company) yhteydessä Suomesta käsin.

”Doctor Eila” tuntee aasialaisten tavat käyttää mediaa

Eila Murphyn vuonna 2014 valmistunut tohtorinväitöskirja käsitteli radion käyttöä oppimisympäristönä, joka edistää tsunameihin ja muihin luonnonkatastrofeihin valmistautumista. Tutkimus selvitti, kuinka kansalaiset oppivat radion ja yhteisön osallistamisen kautta varautumaan mahdolliseen luonnonmullistukseen ja selviämään siitä.

Säännöllisesti Aasiassa matkustava Eila johtaa FEBC Internationalin tiimiä, jonka toimialueeseen kuuluvat järjestön sisällöntuotanto, yleisövuorovaikutus ja tutkimus. Hän on järjestön edustaja kansainvälisten radiojärjestöjen tutkimusyhteistyöelimessä Intersearchissä ja toimii Mongolian kristillisen radioaseman, Wind-FM:n Suomen-koordinaattorina.

Eilan havaintoja Aasiasta, ajankohtaisista ilmiöistä ja mediatutkimuksesta voi lukea hänen  matkablogistaan.

Marko Hanslian

Kiinnostus vieraisiin kieliin ja kristin-uskoon ovat johtaneet Marko Hanslianin Vanhan Testamentin kääntäjäksi. Nimikkolähettimme käyttää työssään    jopa kymmentä eri kieltä.

-Kansainvälisyys tuli jo äidinmaidossa, paras kaveri lastentarhassa oli turkkilainen. Totuin pienestä pitäen siihen, että ympärillä olevien ihmisten kansallisuudet vaihtuvat, pohtii Hanslian.

Marko Hanslian on syntynyt Suomessa, mutta eli 7 ensimmäisistä lapsuusvuosistaan Saksassa. Hän kävi Suomessa saksalaista koulua, johon tuli jatkuvasti muualta muuttaneita koulukavereita.

Suomen Lähetysseuran työntekijänä Marko Hanslian toimii ekumeenisessa Raamatunkäännöstyössä koordinaattorina. Työn tuloksena on syntynyt pulaarin kielinen Uusi Testamentti ja yli puolet Vanhasta Testamentistakin on jo valmiina. Marko ja Minna Hanslian olivat perheineen  muutaman vuoden (1999 alkaen) Senegalissa paikan päällä, mutta tällä hetkellä Marko työskentelee käännöksen kimpussa Suomesta käsin. Tarvittaessa hän vierailee Senegalissa tavaten paikallisia avustajia.

Vaikka kristinusko on saanut Afrikassa valtavasti jalansijaa, Senegalissa lasketaan muslimeja olevan 95 % väestöstä. 2,5 miljoonaa senegaalia puhuu pulaarin kieltä. Sitä puhutaan myös Mauritaniassa, Gambiassa, Guinea Bissaussa ja Malissa. Raamatun saaminen seurakunta-ja evankelioimistyöhön on ensiarvoisen tärkeätä. ”Jokaisen tulee saada lukea Raamattua omalla äidinkielellä”, Marko Hanslian sanoo.

Arja Halttunen

Arja työskenteli Itä-Siperian lähetyskentällä kaksi työkautta

vuosina 1999-2007 ja palasi alueelle muutaman

vuoden Kylväjän kotimaan työskentelyn jälkeen.

Syksyllä 2014 hän sain väliaikaisen oleskeluluvan

Venäjälle 3 vuodeksi. Arjan työtehtäviin kuuluvat tällä työkaudella evankelioimistyö, diakoniatyö ja vastuu

yhteiskunnallisen säätiön projektista. Työn painopiste on siirtymässä haastavalle

maaseudulle.

Kummilapsityö

Olemme mukana tukemassa SLS:n kautta Israelin Ramallahissa sijaitsevan Toivon koulun esikoulutyötä. Kummitukemme auttaa vähävaraisia perheitä lasten koulunkäynnin lukukausimaksuissa.

Toivon koulu on suurin Jordanian ja Pyhän Maan Evankelisluterilaisen kirkon (ELCJHL) ylläpitämistä kouluista. Koulussa on oppilaita 458, joista kummiohjelmassa on mukana 90 oppilasta. Koulu antaa opetusta kaikkien kirkkokuntien lapsille, sekä kristityille että muslimeille.

Keltto

Keltto, Kangasniemen ystävyysseurakunta sijaitsee Pietarista parinkymmen kilometrin päässä. Vuonna 1978 rakennettu Kelton kirkko purettiin toisen maailman sodan aikana v.1941. Neuvostoliiton hajottua seurakunta perustettiin uudelleen 1988 ja jäseniä on nykyisin n. 400. Keltoon rakennettiin uusi kirkko suomalaisten tukemana ja vihittiin käyttöön 1992. Kirkon penkit ovat kangasniemeläisten lahjoituspuusta. Kirkko palvelee laajalla aluella asuvia Inkerin suomalaisia.

Kangasniemellä toimii Kelton ystävät, jonka nimikkokohteena on Kelton seurakunnan ylläpitämä vanhaikoti.

Kelton ystäsyysseurakuntalaisia vieraili Kangasniemellä 20.8.2017.

Harlu

Harlun seurakunta perustettiin Karjalassa tehdyn työn tuloksena 2008. Suomalaisten avustamana rakennettiin Läskelään kirkko, joka vihittiin 2011 käyttöön.

Harlu on monelle kangasniemeläiselle rakas, sillä monet viimesotien evakot jäivät Kangasniemelle. Kangasniemen seurakuntakeskuksessa on myös entisen kirkon alttaritaulu. Harlun ystävät toimii Harlun seurakunnan hyväksi.

Bükin seurakunta

Vasin rovastikunta on Mikkelin tuomiorovastikunnan yhteinen ystävyysrovastikunta. Kangasniemen seurakunta allekirjoitti ystävyysseurakuntasopimuksen Bükin seurakunnan kanssa kirkkomme 200 vuotisjuhlassa toukokuussa 2015.

Eija Partanen
Diakonissa