Jumalanpalvelus

Toivotamme kaikki  lämpimästi tervetulleiksi sunnuntaisin kotikirkkomme messuun. Messun ytimenä ovat Jumalan sana sekä ehtoollisen sakramentti. Niihin kytkeytyvät erottamattomasti seurakunnan rukous, tunnustus ja ylistys. Kolmiyhteinen Jumala ja hänen hyvät tekonsa sekä koko pelastushistoria ovat messussa läsnä ja kohtaavat ihmisen hänen elämäntilanteessaan.

Messu on voiman lähde arkeen, jossa jaamme Jumalan rakkautta eteenpäin.

Tuula-pappi puhui saarnassaan 29.4. ilosta:

-Jeesus sanoo: ”Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minun iloni sydämessäni ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi.” (Joh. 15: 11)

-Jeesus tahtoo antaa meille ilon. Sellainen mielikuva, jossa oikea uskovainen näyttää synkälle ja totiselle, on harhakäsitys - samoin kuin se, ettei uskova saa olla masentunut. Niin hymylihakset ja kuin kyynelkanavatkin ovat Jumalan lahjaa, muistutti Tuula.

-Usko Jeesukseen ei vie meiltä iloa. Päinvastoin: se antaa ilon; syvän rauhan ja ilon. Erityistä iloa saamme kokea silloin, kun Jeesuksen rakkaus koskettaa heikkouttamme ja rikkinäisyyttämme, huonouttamme ja syntisyyttämme. Kun saamme luottaa anteeksiantamukseen.

-Elämämme tärkein asia on se, että suhde Jumalaan on kunnossa. Se tarkoittaa sitä, että saamme kertoa huolemme Jeesukselle. Hän haluaa auttaa ja johdattaa elämäämme, vakuutti Tuula.

Päivi Kettusen tiivistelmä Tuulan saarnasta

Gospelmessua..

vietetään kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina....

.....ja Syvä Huokaus-yhtye säestää laulut ja virret.

Seurakunnassamme toimii yhdeksän messuryhmää, joissa on yhteensä yli sataneljäkymmentä jäsentä.  Messuryhmien jäsenet toimivat eri tehtävissä messun aikana, tekstinlukijoina, kolehdinkannossa, rukouspyyntöjen kerääjinä, päivän lukukappaleiden lukijoina, ym. Mikäli sinäkin haluat tulla toteuttamaan jumalanpalvelusta meidän kanssamme, ota yhteyttä kirkkoherra Matti Tolvaseen.

Olet lämpimästi tervetullut oman seurakunnan jumalanpalvelusyhteyteen.

Messupyhäkoulu

Kevätkauden viimeinen messupyhäkoulu on 6. toukokuuta.

Kuva: Toni Reinikainen

Pyhäkoulu on luonteeltaan lasten jumalanpalvelus. Opetustuokioon kuuluu rukousta, laulua, Raamatun kertomuksia ja leikkejä. Noin 45 minuuttia kestävän pyhäkoulun tarkoituksena on tukea lapsen kristillistä kasvatusta.

Pyhäkoulussa on kaksi ryhmää, kouluikäisille ja 0-6 vuotiaille. Sirpa Reinikainen opettaa isompia lapsia ja Riitta Tiihonen, sekä pyhäkoulumummo Anita Partti opettavat pienempiä. Alle kouluikäinen voi aluksi tutustua toimintaan vanhemman, isovanhemman tai vaikkapa kummin kanssa.

Kirkosta lapsi saa myös oman messupassin, johon hänelle annetaan tarra jokaisella käyntikerralla. Neljä tarraa kerättyään lapsi on oikeutettu pieneen lahjaan.