Palmusunnuntai

Palmusunnuntai aloittaa hiljaisen viikon, jolloin muistellaan Jeesuksen kärsimyksiä ja elämän viimeisiä vaiheita. Palmusunnuntai muistuttaa myös Jeesuksen saapumisesta Jerusalemiin. Hän ratsasti aasilla Jerusalemiin, ja kansa heitti hänen eteensä tielle palmunlehviä.

Tiedetään, että Syyriassa ja Egyptissä palmusunnuntain juhlaa on vietetty jo 300-luvulla. Lännen kristityille palmusunnuntain juhla vakiintui 600-luvun kirkossa. Nykyisin koko Suomessa palmusunnuntain perinteeseen kuuluu muun muassa, että lapset käyvät virpomassa pajunoksat käsissään.

Kirkoissa päivän liturginen väri on violetti tai sininen. Alttarilla palaa kaksi kynttilää.

 

 

Jumalanpalvelus

Toivotamme kaikki  lämpimästi tervetulleiksi sunnuntaisin kotikirkkomme messuun. Messun ytimenä ovat Jumalan sana sekä ehtoollisen sakramentti. Niihin kytkeytyvät erottamattomasti seurakunnan rukous, tunnustus ja ylistys. Kolmiyhteinen Jumala ja hänen hyvät tekonsa sekä koko pelastushistoria ovat messussa läsnä ja kohtaavat ihmisen hänen elämäntilanteessaan.

Messu on voiman lähde arkeen, jossa jaamme Jumalan rakkautta eteenpäin.

 

Gospelmessua..

vietetään kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina....

.....ja Syvä Huokaus-yhtye säestää laulut ja virret.

 

Seurakunnassamme toimii yhdeksän messuryhmää, joissa on yhteensä yli sataneljäkymmentä jäsentä.  Messuryhmien jäsenet toimivat eri tehtävissä messun aikana, tekstinlukijoina, kolehdinkannossa, rukouspyyntöjen kerääjinä, päivän lukukappaleiden lukijoina, ym. Mikäli sinäkin haluat tulla toteuttamaan jumalanpalvelusta meidän kanssamme, ota yhteyttä kirkkoherra Matti Tolvaseen.     

Olet lämpimästi tervetullut oman seurakunnan jumalanpalvelusyhteyteen.

 

Messupyhäkoulu

2018 alkuvuoden pyhäkoulut:

8. huhtikuuta ja 6. toukokuuta.

 

 

 

 

 

 

 

 Kuva: Toni Reinikainen

 

 

 

 

Pyhäkoulu on luonteeltaan lasten jumalanpalvelus. Opetustuokioon kuuluu rukousta, laulua, Raamatun kertomuksia ja leikkejä. Noin 45 minuuttia kestävän pyhäkoulun tarkoituksena on tukea lapsen kristillistä kasvatusta. 

Pyhäkoulussa on kaksi ryhmää, kouluikäisille ja 0-6 vuotiaille. Sirpa Reinikainen opettaa isompia lapsia ja Riitta Tiihonen, sekä pyhäkoulumummo Anita Partti opettavat pienempiä. Alle kouluikäinen voi aluksi tutustua toimintaan vanhemman, isovanhemman tai vaikkapa kummin kanssa.

Kirkosta lapsi saa myös oman messupassin, johon hänelle annetaan tarra jokaisella käyntikerralla. Neljä tarraa kerättyään lapsi on oikeutettu pieneen lahjaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ota yhteyttä

Pirkka Sieviläinen
Kappalainen
 
Tuula Suuronen
Seurakuntapastori
 
Matti Tolvanen
Kirkkoherra