Vihikankaan hautausmaa

Otto Mannisen tie 51, 51200 Kangasniemi

Vihikankaan hautausmaa

Sijaitsee n. 1km päässä kirkonkylän keskustasta Hokan suuntaan. Hautausmaan vanha osa on otettu käyttöön vuonna 1927. Hautausmaakartan mukaan alueella on 3260 hautapaikkaa. Vuonna 1958 aloitetun syvähautauksen ansiosta hautasijojen määrä lähes kaksinkertaistuu.

UURNAHAUTA-ALUE

Tuhkauurna lasketaan noin 60 cm syvään hautaan ja uurnanlasku voi tapahtua kaikkina vuodenaikoina. Uurnavaihtoehtoja ovat yhden, kahden ja neljän uurnan haudat, joihin saa omat muistomerkit. Vaihtoehtona on myös yhden ja kahden uurnan haudat valmiilla muistomerkkien aluspalkeilla.

Uurnalehtoon tuhka voidaan haudat myös anonyymisti, ilman muistomerkkiä. Uurnahauta-alueen on suunnitellut hortonomi Seija Kotilainen ja muistomerkki "Katsokaa taivaan lintuja" on kuvanveistäjä Juhani Saksan suunnittelema.

HAUTOJEN HOITO

Hautausmaillamme hoidetaan vuosittain noin 1500 hautaa. Hoitosopimuksen voi tehdä 30.4.2018 saakka yhden, viiden tai kymmenen vuoden ajaksi. Perunkirjoituksen yhteydessä tehdään myös 20 vuoden sopimuksia. Hoitosopimus pitää sisällään joko kesäkukka- tai perennahoidon, sekä siihen kuuluvat kukat. Hoitoon kuuluu keväällä tapahtuva kukkatilan kunnostustyö, kukkien istutus ja hoito, sekä nurmen hoito.

Kunnostus ja hoitokausi alkaa 2.5. ja päättyy 31.8. Kukat istutetaan haudoille vasta yöhallojen mentyä, eli noin 10.6. alkaen. Teemme myös haudan kasteluhoitosopimuksia. Tällöin omainen istuttaa kukat ja seurakunnan työntekijät kastelevat ja lannoittavat ne.

Toivomme, että omaiset eivät istuttaisi hoitohaudoille lisäkukkia, koska tiukassa kasvustossa homeen ja muiden kasvitautien esiintyminen lisääntyy. Sen sijaan leikkokukkia voi tuoda erilliseen maljakkoon. Haudanhoitosopimuksia kesälle 2016 voi tilata puhelinnumerosta 0400 143 612 /Anne Laitinen

Päivystys seurakuntakeskuksessa ma- pe  klo 9-10 (2.5. - 31.8.2018).